Michelin banden

Michelin, altijd de juiste band!
Op zoek naar de beste band voor uw fiets? Michelin biedt u een uitgebreid assortiment fietsbanden, in alle typen en maten, voor elke soort fiets. Voor uw mountainbike, stadsfiets of racefiets, of voor de fiets van uw kinderen. Voor elke specifieke band die u zoekt. Michelin fietsbanden zijn uitvoerig getest, veilig, comfortabel en hebben een prima prijs/kwaliteit verhouding.

Michelin, voor de fietser die de beste prestaties verwacht van zijn fietsbanden.
Als U op zoek bent naar de juiste combinatie van kwaliteit, comfort en een lange levensduur van uw banden, kiest u natuurlijk voor Michelin. Maximaal comfort, maar ook de uitstraling en high performance van de professional. Optimale kwaliteit, voor een scherpe prijs. En daarbij kunt u een keuze maken uit de vele specifieke banden van Michelin, voor efficiëntie en snelheid, maar ook voor veiligheid, betrouwbaarheid en een goede grip. Want uw fietsplezier wordt mede bepaald door de veiligheid en de prestaties van uw fietsband.

Michelin banden, voor alle verschillende omstandigheden
Er zijn veel verschillende omstandigheden denkbaar, waaraan u uw banden kunt aanpassen. De klassieke Michelinband voor elke dag presteert in vrijwel alle omstandigheden goed. Maar voor bijvoorbeeld droog en hard terrein er is ook een speciale band verkrijgbaar, voor een goede grip op die ondergrond. Als u veel op asfalt fietst, zult u een andere band kiezen, dan als u vaak op heuvelachtig en modderig terrein rijdt. Want dat vraagt om andere specifieke kwaliteiten van uw band. En juist die specifieke kwaliteiten van Michelin zorgen voor optimaal plezier van uw fiets!

Fietsplezier met uw speciale Michelin banden
Lekker Fietsen? Natuurlijk! Fietsen is niet alleen gezond, ontspannend, goedkoop en milieuvriendelijk, maar vooral ook leuk! Lekker uitwaaien en genieten van het natuurschoon en de leuke plekjes bij u in de omgeving. Onbekende weggetjes en paadjes ontdekken, waar u met de auto nooit komt! Steeds meer mensen ontdekken hoe leuk het is om te fietsen in Nederland. Uw Michelin fietsbanden zorgen daarbij voor veel rijcomfort.

Samenstelling van buitenband
Een fietsband bestaat uit een binnen- en buitenband. De lucht in de binnenband zorgt voor het opvangen van de oneffenheden in het wegdek, zoals straatstenen of hobbels in onverharde wegen. Daarbij zorgt de buitenband voor bescherming van de binnenband en voor een goede grip op de weg.
Bij de fabricage van een buitenband besteedt Michelin veel aandacht aan een aantal factoren: een lage rolweerstand, en een hoge slijtweerstand, zodat de band lang meegaat. Daarbij heeft elke specifieke band zijn eigen kwaliteiten, qua prestaties, comfort, en levensduur. Een van de nieuwe modellen van Michelin, is de Michelin Pro4. Een topkwaliteit band, superlicht, en sneller en veiliger, dankzij de verbeterde grip! Een van de topmodellen van Michelin.

Zorg voor de juiste bandenspanning
De juiste bandenspanning draagt in hoge mate bij aan het rijcomfort, Draag er daarom zorg voor dat de bandenspanning van uw fiets regelmatig gecontroleerd wordt. Er kan namelijk altijd sprake zijn van het ontsnappen van lucht.
Als de bandenspanning te hoog is vermindert dit de vering in de band, en daarmee het rijcomfort. Een te lage bandenspanning maakt de fiets minder stabiel in bochten, waardoor de band kan wegglijden. Ook de levensduur wordt verkort door een te lage bandenspanning, want deze kan een breuk in de buitenband veroorzaken, waardoor de binnenband lek kan stoten.

Een stukje geschiedenis van de luchtband
De uitvinding van de luchtband is van groot belang geweest voor de fietsen van vandaag. Want die ontdekking maakte de fiets veel comfortabeler, en mede daardoor werd de fiets zo populair als deze nu is.
De eerste fiets werd in 1817 uitgevonden, in de vorm van een loopfiets. Deze eerste, primitieve fiets bestond uit een frame met twee wielen, een stuur, en een soort rem, maar nog zonder trappers. Pas bijna vijftig jaar later, in 1865, werden pedalen geïntroduceerd, die rechtstreeks op het aangedreven wiel werden gezet. Daardoor moest de fietser boven het wiel zitten om te kunnen trappen. 3 jaar later werd de ketting geïntroduceerd, die daarmee zorgde voor het overbrenging van kracht tussen trapas en achterwiel. Een hele vooruitgang, maar er was nog een probleem met de fietsen uit die tijd: de wielen! De eerste fietsen hadden wielen van ijzer, met massieve banden. Niet echt comfortabel.

Rubberen banden
De Engelsman Robert Thomson kwam als eerste op het idee om een rubberen band te maken, waar je lucht in kon pompen. Hiervoor kreeg hij in 1845 weliswaar het patent in Engeland, maar dat leverde toch geen doorbraak op. De luchtband sloeg niet aan en werd vergeten…
In 1888 werd de luchtband opnieuw uitgevonden door John Dunlop, een schotse veearts. Er was net een nieuw model fiets op de markt gekomen, voorzien van massieve rubber banden. Deze voldeden toch niet echt, en Dunlop besloot naar een andere oplossing te zoeken. Hij blies een holle slang van rubber op met een voetbalpomp. Hij draaide deze band om de velg, wikkelde hier stroken zeildoek omheen, en plaatste een strook rubber voor de stevigheid op het loopvlak. Daarmee was de eerste luchtband voor fietsen een feit! Een belangrijke verbetering op de vroegere fietsmodellen die op houten of ijzeren velgen reden. De gebroeders Michelin produceerden in 1890 in Frankrijk de eerste afneembare luchtbanden. De fiets was daarmee het eerste voertuig waarop luchtbanden succesvol werden toegepast.

Michelin banden, ook voor de sport
Sommige mensen gebruiken hun fiets alleen voor korte stukjes, zoals voor een boodschap om de hoek. Of puur recreatief, een lekker fietstochtje op een zonnige dag. Maar er zijn ook mensen die het fietsen als sport beoefenen, zoals o.a. het wielrennen en mountainbiken.
In 1896 werd fietsen voor het eerst een Olympische sport, bij de eerste editie van de Olympische Spelen. Tegenwoordig zijn er tal van fietssporten, en elk jaar zijn er diverse kampioenschappen, zoals de Tour de France. Maar ook allerlei nationale en regionale wielerrondes, waar heel veel mensen met plezier aan deelnemen, of ernaar kijken. Dat deze fietsen zijn uitgerust met de beste kwaliteit banden spreekt voor zich. Evenals het feit dat deze sportbeoefenaars nergens beter terecht kunnen dan bij Michelin, die juist voor die speciale gelegenheden de allerbeste banden levert!