Iets over mezelf…

Even voorstellen…
Mijn naam is Marida de Boer. Ik woon en schrijf inmiddels al weer meer dan twintig jaar in Malden, onder de rook van Nijmegen, de kleurrijke vierdaagsestad, die me een herkenbaar decor bood voor mijn eerste roman.

Mijn debuut als schrijfster
Al sinds mijn schooljaren was ik dol op verhalen schrijven en redacteurtje spelen achter het bureau van mijn vader. Iets wat hij niet altijd op prijs stelde, zeker als ik zijn spullen door elkaar gooide.

In 2014 werd ik fulltime schrijfster. Ik zette een definitieve punt achter mijn stressvolle baan in de uitzendbranche en begon vol enthousiasme aan mijn debuutroman, waar ik ruim 2 jaar aan werkte. Dit boek, een literaire thriller, waarin werkelijkheid en fictie vermengd zijn tot een spannend verhaal, werd in januari 2017 gepubliceerd.

Als je geïnteresseerd bent, lees dan vooral het eerste hoofdstuk van Wiet & witte wijn.

Familieverhalen 
Na de publicatie van mijn boek ben ik me gaan toeleggen op het schrijven van familieverhalen. Die leveren soms spannende of aangrijpende anekdotes op. Verhalen die de verzwegen achtergronden in een familiegeschiedenis blootleggen.

Daarbij kruip ik graag in de huid van de verteller, zodat ik goed kan invoelen wat hem of haar bezighoudt. Tegelijk identificeer ik me ook met de lezer, zodat het verhaal zowel spanning als herkenning oplevert. Of ik maak samen met de opdrachtgever een prachtig boek over de historie van zijn familie, zoals in ‘De geschiedenis van de familie Leonards‘. Een heerlijke opdracht, die ons beiden maanden aan het boek in wording gekluisterd hield!

Open chat
Contact?
Hallo 👋
Kan ik je helpen met meer info?