Iets over mezelf…

Even voorstellen…
Mijn naam is Marida de Boer. Ik woon en schrijf inmiddels al weer twintig jaar in Malden, onder de rook van Nijmegen, kleurrijke vierdaagsestad, die me een herkenbaar decor bood voor mijn eerste roman.

Al sinds mijn schooljaren was ik dol op verhalen schrijven en redacteurtje spelen achter het bureau van mijn vader. Iets wat hij niet altijd op prijs stelde, als ik zijn spullen door elkaar gooide. Maar mijn liefde voor schrijven bleef. Ondanks dat werd ik pas full-time schrijfster in 2014.

 

 

Ik stopte met mijn stressvolle baan in de uitzendbranche en begon vol enthousiasme aan mijn debuutroman, waar ik ruim 2 jaar aan werkte. Dit boek, een literaire thriller, waarin werkelijkheid en fictie vermengd zijn tot een spannend verhaal, werd in januari 2017 gepubliceerd. Als je geïnteresseerd bent, lees dan vooral het eerste hoofdstuk van Wiet & witte wijn.

Familieverhalen 
Ik geniet ervan mooie of spannende verhalen te schrijven die wat met je doen, die je raken. Zoals in familiekronieken, die soms de verzwegen achtergronden in een familiegeschiedenis blootleggen. Daarbij kruip ik in de huid van de verteller, zodat ik goed kan invoelen wat hem of haar bezighoudt. Tegelijk identificeer ik me ook met de lezer, zodat het verhaal zowel spanning als herkenning oplevert. Of ik maak samen met de opdrachtgever een prachtig boek over de historie van zijn familie, zoals in ‘De geschiedenis van de familie Leonards‘. Een heerlijke opdracht, die ons beiden maanden aan het boek in wording gekluisterd hield!