Hoe gaat het in zijn werk?


Een familieverhaal boeiend vertellen vergt aandacht, inzicht in de situatie en een zorgvuldige aanpak. Dat kost niet alleen veel tijd, maar ook een vaardige pen. En daarom doen we het samen. U vertelt, ik schrijf. Een fantastische manier om je eigen familiegeschiedenis vast te leggen voor het nageslacht… Met zo’n boek heeft u een waardevol document in handen; een uniek cadeau voor uzelf of voor uw nazaten.

Kennismakingsgesprek
Tijdens een eerste, vrijblijvende gesprek bepalen we wat voor soort boek u voor ogen heeft. Maar het is ook bedoeld om elkaar een beetje te leren kennen, zodat we met een goed gevoel van start kunnen gaan. Daarna vertelt u globaal de hoofdlijn van uw verhaal, over uw eigen leven of over bijzondere gebeurtenissen in uw familie. Dat bepaalt u zelf. Daarnaast bespreken we voor wie en hoe u uw verhaal wilt schrijven; voor uzelf, een kleine familiekring of voor een bredere groep mensen?

Voortgang
Vervolgens bespreken we de loop van het verhaal in een aantal interviews, doorgaans circa acht à tien gesprekken. Vooral in de beginfase zullen we telefonisch of via e-mail regelmatig contact met elkaar hebben, om onduidelijkheden op te lossen of aanvullende informatie te verstrekken. Het daadwerkelijke schrijven gaat weliswaar meteen van start, maar de uiteindelijke eerste versie zal een aantal maanden in beslag nemen.

Foto’s en documenten
Foto’s versterken uw verhaal. Want u kunt beschrijven hoe uw vader eruitzag, maar een foto maakt dat in één klap duidelijk. Daarbij zorgen uw oude foto’s en documenten niet alleen voor de inhoudelijke meerwaarde, ze doen ook veel voor de uitstraling van je boek. Daardoor wordt het herkenbaar en prettig leesbaar.

Vormgeving en druk.
De definitieve uitgave wordt van een mooi vormgegeven omslag voorzien; uw levensgeschiedenis in boekvorm uitbrengen is tenslotte iets bijzonders! Pas als u helemaal tevreden bent, wordt het gedrukt. Dat is al mogelijk vanaf 1 exemplaar, via printing-on-demand. Meestal wordt gekozen voor een middelgroot formaat met een gelamineerde cover, maar uiteraard zijn er ook andere opties. Het eindresultaat is een prachtig boek voor uzelf en uw dierbaren, in een professionele kwaliteit.

TIP: Wilt u graag eerst mijn schrijfstijl beoordelen? Dat kan! Lees dan het eerste hoofdstuk van mijn debuutroman Wiet & witte wijn. Veel leesplezier!

Wat kost het?