Nijmegen achtergrond van thriller…


artikel-de-brugHet aangekondigde interview in het weekblad De Brug is geplaatst. Het staat in het nummer van week 44, op de 2-na laatste pagina, blz. 31. Voor iedereen die daarin geïnteresseerd is, is dit de rechtstreekse link naar het bewuste artikel.  http://hyperlocal.persgroep.nl/data/GNC/44/index.html

De eerste stap op weg naar eeuwige roem… of in elk geval tijdelijke…

Klaar…
Als je eenmaal zwierig ‘the end’ onder het verhaal hebt gekrabbeld, denk je misschien dat je klaar bent. Maar niets is minder waar! Dan begint het pas! Je wordt geconfronteerd met het meest confronterende en tijdrovende klusje van corrigeren, schaven en schrappen.

 Kill your darlings
Alsof je een mes in je eigen vel zet, als je hele stukken doorwrochte tekst in je online prullenbak moet dumpen. Al die mooie, beeldende volzinnen waar je uren op hebt zitten broeden om ze in perfect Nederlands op te schrijven. (nou… typen dan) Streep erdoor; weg ermee!Kill your darlings, noemen schrijvers dat pijnlijke proces, waarmee je rücksichtslos hele stukken van je eigen creatie om zeep helpt. Au! Dat doet pijn! Al moet ik ook eerlijk bekennen dat het er doorgaans beter van wordt… Al met al een traject, dat je echt uit je comfortzone haalt; dat van redigeren, drukken, publiceren en uitgeven. En je boek verkopen natuurlijk!

Redacteur, drukker, vormgever
Als eerste ga je in overleg met een redacteur. Maar wie? Het internet staat er vol mee, maar welke redacteur past bij jou en begrijpt jouw gedachtekronkels? Er moet absoluut een klik zijn, want als hij of zij jouw manuscript gaat lezen, volgen er correcties, vraagtekens en onverbiddelijke kritiek. En daar moet je wel mee om kunnen gaan…Vervolgens moet je een drukker vinden. Een goeie drukker, die vakwerk levert, maar die niet de hoofdprijs rekent… Gelukkig heb ik al een uitstekende vormgever, die mij daarbij adviseert: John Veenstra van Store-of-images. Een creatief natuurtalent, met veel  invoelingsvermogen voor mijn soms onnavolgbare ideeën.

Releasedatum
Dus misschien snap je het al: het boek ligt niet meteen komende week op de schappen van de boekhandels. Dat wordt waarschijnlijk januari. Maar elk nadeel heb z’n voordeel, zei Johan Cruijff al: in de saaie maand, na alle feestelijk geweld in december, is januari de allerbeste tijd om aandacht voor mijn debuutroman te genereren! Dan heb je tenminste tijd om lekker ’s avonds op de bank te kruipen met mijn boek!
Dus hou mijn website en Facebook in de gaten; daarin zal ik ruim van te voren aankondigen wanneer de boekpresentatie op het programma staat, en wanneer het boek in de winkels ligt. En wil je er zeker van zijn dat je niet misgrijpt, reserveer dan nu snel een boek via BOEK RESERVEREN.

Alvast veel leesplezier straks!

Open chat
Contact?
Hallo 👋
Kan ik je helpen met meer info?