Hoe gaat het in zijn werk?

Kennismakingsgesprek

Tijdens een eerste, vrijblijvende gesprek bepalen we wat voor soort boek u voor ogen heeft. Maar het is ook bedoeld om elkaar een beetje te leren kennen, zodat we met een goed gevoel van start kunnen gaan. Daarna vertelt u globaal de hoofdlijn van uw verhaal over uw eigen leven of over bijzondere gebeurtenissen in uw familie. Aan de hand van uw wensen stel ik een vrijblijvende offerte op. Pas dan beslist u of u mij de opdracht wilt toevertrouwen.

Zelf al een deel van de tekst geschreven?

Als u zelf al een deel van de geschiedenis op papier heeft, dan is dat een prima uitgangspunt voor het verhaal. Het maakt het schrijfproces een stuk makkelijker, en bovendien scheelt het in tijd én in de uiteindelijke kosten. Vervolgens ga ik met uw aantekeningen aan de slag door het verhaal verder aan te vullen, te corrigeren en te redigeren tot een boeiende geschiedenis.

Informatie via interviews

Natuurlijk is het ook mogelijk om gewoon bij het begin te beginnen met schrijven. In dat geval bespreken we de loop van het verhaal in een aantal interviews, terwijl we ook daarna regelmatig (telefonisch of via e-mail) contact met elkaar hebben. Dit om onduidelijkheden op te lossen of aanvullende informatie te verstrekken. Het daadwerkelijke schrijven gaat weliswaar meteen van start, maar de uiteindelijke eerste versie zal een aantal maanden in beslag nemen.

Foto’s en documenten

Foto’s maken uw verhaal meer beeldend. Want u kunt beschrijven hoe uw vader eruitzag, maar een foto maakt dat in één klap duidelijk. Daarbij zorgen oude foto’s en documenten niet alleen voor de inhoudelijke meerwaarde, ze doen ook veel voor de uitstraling van je boek. Daardoor wordt het herkenbaar en prettig leesbaar.

Vormgeving en druk

De definitieve uitgave wordt van een mooi vormgegeven omslag voorzien; uw levensgeschiedenis in boekvorm uitbrengen is tenslotte iets bijzonders! Pas als u helemaal tevreden bent, wordt het gedrukt. Dat is al mogelijk vanaf 1 exemplaar, via printing-on-demand. Meestal wordt gekozen voor een middelgroot formaat met een gelamineerde cover, maar uiteraard zijn er ook andere opties. Het eindresultaat is een prachtig boek voor uzelf en uw dierbaren, in een professionele kwaliteit.

TIP: Wilt u graag eerst mijn schrijfstijl beoordelen? Dat kan! Lees dan het eerste hoofdstuk van mijn debuutroman Wiet & witte wijn. Veel leesplezier!

Wat kost het?

Open chat
Contact?
Hallo 👋
Kan ik je helpen met meer info?