Opoe Sientje op een zonnige nazomerdag…

Alweer bijna half augustus… de tijd vliegt voorbij! Ondertussen ben ik alweer hoog en breed terug van vakantie, en het lijkt bijna of we niet weggeweest zijn. Het was heerlijk hoor, begrijp me niet verkeerd, maar het leven gaat door, in sneltreinvaart, dus ben ik weer volop aan het werk. Alhoewel we afgelopen weekend heerlijk geprofiteerd hebben van het – opeens- verrassend mooie weer, na een flauwe zomer met meer regen dan zon! Dus zijn we lekker naar de Kaaij gefietst, sinds een paar jaar dé hotspot van Nijmegen. Na even ongeduldig op en neer lopen om een plaatsje op het dek te bemachtigen, zijn we neergestreken op het terras bij Opoe Sientje, een ouwe, afgedankte schuit aan de Waalkade, waar het op zonnige dagen echter even goed toeven is als de inrichting aftands is!

‘Een bij elkaar geraapt zooitje’, volgens eigenaar Leon Berkers, die vertelt dat bijna alles van wat er staat tweedehands of hergebruikt is. Maar dat gekke hippie-stijltje geeft het juist zijn heerlijk zomerse lounge-sfeertje, waardoor je er uren langer blijft hangen dan je oorspronkelijk van plan was. En dat deden wij dus ook, onder het genot van een drankje en een heerlijke ‘Sneukelplank’ de plaatselijke delicatesse aan dek; een simpele houten plank vol met allerlei lekkere snacks, kaas en olijven, die al even populair bleek als de relaxte zitplaatsen zelf. Vrijwel elke tafel bestelde op een bepaald moment wel zo’n plank, als heerlijke aanvulling op een lekker wijntje of witbiertje. Of cola, want voor de populaire Aperols en Gin-tonics was er blijkbaar geen vergunning. Maar dat mocht de pret niet drukken. Zeker niet!

Vanaf het moment dat we aankwamen, en onze fietsen zorgvuldig aan de ketting hadden gelegd, bleven we er heerlijk hangen, tot lang nadat vrolijke muziek door de luidsprekers schalde. Alsof de zon de hint begreep, deed die aan het einde van de middag ook nog flink zijn best! Het was, zeker tot half acht, super buiten! Ik weet niet of dit onze laatste zomerse dag was, dit jaar, met nu alweer volop regen, maar voor mij was dit uitje een heerlijk einde van de zomer. Al mag dat seizoen wat mij betreft Heintje-Davids neigingen hebben, en nog meerdere keren terugkeren. Dan gaan we zeker weer op pad!

Plaats een reactie

Open chat
Contact?
Hallo 👋
Kan ik je helpen met meer info?